lične priče

Priča počinje aprila 2002.

Priča počinje aprila 2002. I pored vidljivog deformiteta grudne kosti, rođena sam s najvišim ocenama — kako se to desilo, niko od doktora nije imao odgovor za mojih skoro 20 godina života.

05.06.2022.
Pročitaj

Zdravlje

Korona virus i ti: kako sačuvati fizičko i psihičko zdravlje?

Koronavirus je stigao iznenada a izgleda da će biti tu još neko vreme. Međutim, bez obzira na sve kroz što si prošao/la u proteklom periodu a možda i dalje prolaziš, ipak postoji način da se osećaš bolje i sigurnije i da sačuvaš svoje zdravlje - kako fizičko, tako i mentalno.

22.10.2021.
Pročitaj

Jeste li znali: zdrava ishrana nije bauk

Već znaš koje bi sve vitamine, minerale i druge hranljive materije trebalo da unosiš u svoj organizam, ali nemaš predstavu kako da to ostvariš svaki dan? Bez brige, u ovom članku ti nudimo nekoliko korisnih ideja.

11.10.2021.
Pročitaj

Mentalno zdravlje i ti: ne plaši se da potražiš pomoć!

Mentalno zdravlje je tema o kojoj se u današnje vreme sve češće govori. Mada je ljudi često pogrešno razumeju, veoma je važno da se o njoj otvoreno razgovara, kako bi se na vreme otklonile sve eventualne greške u proceni.

10.10.2021.
Pročitaj

Recepti za brigu o sebi

Briga o sebi ne podrazumeva sebično razmišljanje isključivo o sebi i zanemarivanje drugih. Ona predstavlja niz aktivnosti koje nam mogu pomoći da ispunimo svoje osnovne potrebe, a za koje bi svi trebalo da izdvojimo bar malo vremena u toku dana, jer na taj način možemo značajno da unapredimo kako svoje fizičko tako i svoje mentalno zdravlje.

10.10.2021.
Pročitaj

Trikovi za bolji i kvalitetniji san

Dobar san nam je potreban kao što nam je potrebna hrana i voda — ne možemo bez njega. Ako smatraš da ne spavaš dovoljno, bilo bi dobro da što pre pronađeš adekvatan način da to promeniš.

09.10.2021.
Pročitaj

Fizička aktivnost: pokretač sreće i zadovoljstva

Ako baš ne uživaš u sportu, ne brini se — nisi jedini/a. Međutim, fizička aktivnost ne mora nužno da bude sport, što znači da možeš brinuti o ovom aspektu svog zdravlja i na način koji ti više leži.

09.10.2021.
Pročitaj
Girl

Hitno ti je
potrebna pomoć?

Pozovi SOS centar Zakaži online savetovanje