Branislava Maljković

Psiholog sam i psihoterapeut, sa posebnim iskustvom u radu decom […]

23.10.2022.
1 minut čitanja

Psiholog sam i psihoterapeut, sa posebnim iskustvom u radu decom i mladima, kao i savetodavnom radu sa porodicama. Profesionalni identitet sam gradila najviše u  radu sa decom i mladima bez roditeljskog staranja, kao i pružanju psihosocijalne podrške deci i porodicama koji su prolazili kroz krizne životne situacije. Radeći kao porodicni saradnik, najveću motivaciju u radu pružao mi je svaki osmeh deteta, mlade osobe i njihovih porodica koji se javi onda kada dete ličnim snagama i u zajednistvu sa porodicom prebrodi aktuelne izazove. Prevladavanjem krize, a osnaženi novim iskustvom, veštinama i otkrivanjem svojih potencijala, deca i mladi su spremniji za dalji napredak, rast i razvoj. U radu mi je najvažniji odnos poverenja terapeuta i klijenta. Smatram da je svaki odnos pun razumevanja, podrške i autentičnosti blagotvoran kako za klijenta, tako i za samog terapeuta.

Povezani članci

Mentalno zdravlje iz ugla psihoterapeuta

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnih poremećaja, već podrazumeva aktivnu usmerenost na dobrobit i blagostanje pojedinca.

20.02.2024.
Pročitaj

Kako razgovor može da pomogne?

Nekada je veoma teško započeti razgovor o problemu koji nas muči. Plašimo se da nas drugi neće razumeti, da će umanjiti značaj onoga što proživljavamo, da će nas možda osuditi ili čak i odbaciti.

20.02.2024.
Pročitaj

Faktori rizika za samoubistvo

Iako nije uvek jednostavno da se neki od ovih rizika uoči, bitno je da osvestimo da svaki od njih može igrati značajnu ulogu u životima kako naših najbližih, tako i nas samih. Jedno naizgled obično pitanje „Kako si?“ može promeniti čitav niz posledičnih događaja, samo ako se na njega odgovori iskreno.

20.02.2024.
Pročitaj
Girl

Hitno ti je
potrebna pomoć?

Pozovi SOS centar Zakaži online savetovanje