Slađana Radičević

Osnovne studije završila sam na Fakultetu političkih nauka, smer za […]

23.10.2022.
1 minut čitanja

Osnovne studije završila sam na Fakultetu političkih nauka, smer za socijalnu politiku i socijalni rad. Trenutno sam na završnoj godini sistemske porodične psihoterapije i uključena sam u rad sa klijentima kroz procese savetovanja i psihoterapije.

Podršku mladima pružam od samog početka svog profesionalnog angažovanja, najpre kroz projekte u različitim organizacijama, zatim kao savetnik u okviru telefonskih usluga za decu i roditelje, kao i kroz on line savetovanje putem četa.

U radu sa klijentima kreiram sigurnu bazu u kojoj ćemo se kao sagovornici čuti, osetiti, razumeti i zajedno ići u pravcu željene promene u meri koja mladoj osobi odgovara.

Verujem u resurse koje sadrži doba mladosti, a iz svoje životne faze mogu se povezati sa izazovima mladih na putu ličnog rasta i razvoja.

Povezani članci

Mentalno zdravlje iz ugla psihoterapeuta

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnih poremećaja, već podrazumeva aktivnu usmerenost na dobrobit i blagostanje pojedinca.

20.02.2024.
Pročitaj

Kako razgovor može da pomogne?

Nekada je veoma teško započeti razgovor o problemu koji nas muči. Plašimo se da nas drugi neće razumeti, da će umanjiti značaj onoga što proživljavamo, da će nas možda osuditi ili čak i odbaciti.

20.02.2024.
Pročitaj

Faktori rizika za samoubistvo

Iako nije uvek jednostavno da se neki od ovih rizika uoči, bitno je da osvestimo da svaki od njih može igrati značajnu ulogu u životima kako naših najbližih, tako i nas samih. Jedno naizgled obično pitanje „Kako si?“ može promeniti čitav niz posledičnih događaja, samo ako se na njega odgovori iskreno.

20.02.2024.
Pročitaj
Girl

Hitno ti je
potrebna pomoć?

Pozovi SOS centar Zakaži online savetovanje