Ivana Mičev

Diplomirani sam socijalni radnik po osnovnom obrazovanju. Nakon završenog Fakulteta […]

29.11.2022.
1 minut čitanja

Diplomirani sam socijalni radnik po osnovnom obrazovanju. Nakon završenog Fakulteta političkih nauka, upisala sam Sistemsku porodičnu terapiju na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Kao porodični savetnik, moj rad je usmeren na rad sa decom i mladima. Kroz savetovanje motivišem i dajem podršku mladim osobima da prebrode krize tokom adolescentne faze svog razvoja i nastojim da kroz razgovor i uvid u određenu situaciju pomognem da mladi samostalno izaberu put kojim će nastaviti. 

Povezani članci

Mentalno zdravlje iz ugla psihoterapeuta

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnih poremećaja, već podrazumeva aktivnu usmerenost na dobrobit i blagostanje pojedinca.

20.02.2024.
Pročitaj

Kako razgovor može da pomogne?

Nekada je veoma teško započeti razgovor o problemu koji nas muči. Plašimo se da nas drugi neće razumeti, da će umanjiti značaj onoga što proživljavamo, da će nas možda osuditi ili čak i odbaciti.

20.02.2024.
Pročitaj

Faktori rizika za samoubistvo

Iako nije uvek jednostavno da se neki od ovih rizika uoči, bitno je da osvestimo da svaki od njih može igrati značajnu ulogu u životima kako naših najbližih, tako i nas samih. Jedno naizgled obično pitanje „Kako si?“ može promeniti čitav niz posledičnih događaja, samo ako se na njega odgovori iskreno.

20.02.2024.
Pročitaj
Girl

Hitno ti je
potrebna pomoć?

Pozovi SOS centar Zakaži online savetovanje