Marija Stanišić

Osnovne i master akademske studije pedagogije završila sam na Filozofskom […]

23.10.2022.
1 minut čitanja

Osnovne i master akademske studije pedagogije završila sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vođena radoznalošću i istraživačkim duhom svoje dalje školovanje nastavila sam na spomenutom fakultetu upisavši i doktorske studije pedagogije i opredelivši se za oblast porodične pedagogije. Pored formalnog obrazovanja, svoje teorijsko i praktično iskustvo želela sam da proširim na edukaciji za psihoterapeuta, te sam trenutno i psihoterapeut pod supervizijom na završnoj godini Geštalt psihoterapije. Kao pedagog i psihoterapeut imala sam prilike da najviše znanja i iskustva steknem u radu sa mlađom populacijom, a naročito sa adolescentima. Polja mog rada sa mladima su raznolika, te tako svakodnevno učim o njima kroz rad u različitim organiyacijama, kroz savetovanje putem telefonske linije, online savetovanje putem chata i psihoterapijski rad. U radu sa decom i mladima, stvaram podržavajuću i prihvatajuću atmosferu u kojoj će se otvoriti prostor za iskazivanje najdubljih osećanja i ljudske ranjivosti.

Povezani članci

Mentalno zdravlje iz ugla psihoterapeuta

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnih poremećaja, već podrazumeva aktivnu usmerenost na dobrobit i blagostanje pojedinca.

20.02.2024.
Pročitaj

Kako razgovor može da pomogne?

Nekada je veoma teško započeti razgovor o problemu koji nas muči. Plašimo se da nas drugi neće razumeti, da će umanjiti značaj onoga što proživljavamo, da će nas možda osuditi ili čak i odbaciti.

20.02.2024.
Pročitaj

Faktori rizika za samoubistvo

Iako nije uvek jednostavno da se neki od ovih rizika uoči, bitno je da osvestimo da svaki od njih može igrati značajnu ulogu u životima kako naših najbližih, tako i nas samih. Jedno naizgled obično pitanje „Kako si?“ može promeniti čitav niz posledičnih događaja, samo ako se na njega odgovori iskreno.

20.02.2024.
Pročitaj
Girl

Hitno ti je
potrebna pomoć?

Pozovi SOS centar Zakaži online savetovanje