Upoznaj naše savetnike/ce

Tu smo da razgovaramo sa tobom o temama koje su ti jako važne

Mi smo tu da ti pomognemo da se izboriš sa izazovima koji te okružuju. Ukoliko ti je potrebno da sa nekim porazgovaraš dovoljan je samo jedan klik.
Sama potraga za pomoći je veliki korak i često je teško odlučiti se kome da se obratiš. Zato na ovoj stranici možeš da upoznaš #SveJeOk tim.

Naši savetnici dolaze iz savetodavnih servisa za decu i mlade (NADEL - SOS telefon za savetodavnu podršku i Savetovališta za mlade). Obučeni su i visoko profesionalni, a pre svega spremni da saslušaju i da pomognu. Kada ti zatreba razgovor sa kompetentnom i poverljivom osobom, tu smo da zajedno nađemo put do rešenja.

Marija Stanišić

Osnovne i master akademske studije pedagogije završila sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vođena radoznalošću i istraživačkim duhom svoje dalje školovanje nastavila sam na spomenutom fakultetu upisavši i doktorske studije pedagogije i opredelivši se za oblast porodične pedagogije. Pored formalnog obrazovanja, svoje teorijsko i praktično iskustvo želela sam da proširim na edukaciji za psihoterapeuta, te sam trenutno i psihoterapeut pod supervizijom na završnoj godini Geštalt psihoterapije. Kao pedagog i psihoterapeut imala sam prilike da najviše znanja i iskustva steknem u radu sa mlađom populacijom, a naročito sa adolescentima. Polja mog rada sa mladima su raznolika, te tako svakodnevno učim o njima kroz rad u različitim organiyacijama, kroz savetovanje putem telefonske linije, online savetovanje putem chata i psihoterapijski rad. U radu sa decom i mladima, stvaram podržavajuću i prihvatajuću atmosferu u kojoj će se otvoriti prostor za iskazivanje najdubljih osećanja i ljudske ranjivosti.

Slađana Radičević

Osnovne studije završila sam na Fakultetu političkih nauka, smer za socijalnu politiku i socijalni rad. Trenutno sam na završnoj godini sistemske porodične psihoterapije i uključena sam u rad sa klijentima kroz procese savetovanja i psihoterapije.

Podršku mladima pružam od samog početka svog profesionalnog angažovanja, najpre kroz projekte u različitim organizacijama, zatim kao savetnik u okviru telefonskih usluga za decu i roditelje, kao i kroz on line savetovanje putem četa.

U radu sa klijentima kreiram sigurnu bazu u kojoj ćemo se kao sagovornici čuti, osetiti, razumeti i zajedno ići u pravcu željene promene u meri koja mladoj osobi odgovara.

Verujem u resurse koje sadrži doba mladosti, a iz svoje životne faze mogu se povezati sa izazovima mladih na putu ličnog rasta i razvoja.

Branislava Maljković

Psiholog sam i psihoterapeut, sa posebnim iskustvom u radu decom i mladima, kao i savetodavnom radu sa porodicama. Profesionalni identitet sam gradila najviše u  radu sa decom i mladima bez roditeljskog staranja, kao i pružanju psihosocijalne podrške deci i porodicama koji su prolazili kroz krizne životne situacije. Radeći kao porodicni saradnik, najveću motivaciju u radu pružao mi je svaki osmeh deteta, mlade osobe i njihovih porodica koji se javi onda kada dete ličnim snagama i u zajednistvu sa porodicom prebrodi aktuelne izazove. Prevladavanjem krize, a osnaženi novim iskustvom, veštinama i otkrivanjem svojih potencijala, deca i mladi su spremniji za dalji napredak, rast i razvoj. U radu mi je najvažniji odnos poverenja terapeuta i klijenta. Smatram da je svaki odnos pun razumevanja, podrške i autentičnosti blagotvoran kako za klijenta, tako i za samog terapeuta.

Bojana Jevtić

Osnovne studije sam završila na Univerzitetu u Beogradu, smer specijalni pedagog, Bogato praktično iskustvo sam stekla u radu sa decom, mladima i porodicama u oblasti socijalne zaštite, a u cilju pružanja psihosocijalne podrške. U želji za usavršavanjem i sticanjem dodatnih praktičnih veština, završila sam savetovanje i psihoterapiju O.L.I. integrativnog psihodinamskog metoda. Kao savetnik i psihoterapeut radim u Savetovalištu za decu i porodicu, sa posebnim interesovanjem u radu sa mladima. Iskustvo u radu kao supervizor i savetnik na Roditeljskom telefonu mi je omogućilo dodatne profesionalne uvide. U dugogodišnjem radu uvek sam težila da povežem teorijsko znanje sa praktičnim iskustvom, što me je oblikovalo lično i profesionalno.

Ivana Mičev

Diplomirani sam socijalni radnik po osnovnom obrazovanju. Nakon završenog Fakulteta političkih nauka, upisala sam Sistemsku porodičnu terapiju na Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. Kao porodični savetnik, moj rad je usmeren na rad sa decom i mladima. Kroz savetovanje motivišem i dajem podršku mladim osobima da prebrode krize tokom adolescentne faze svog razvoja i nastojim da kroz razgovor i uvid u određenu situaciju pomognem da mladi samostalno izaberu put kojim će nastaviti. 

Milena Gajović

Moje višegodisnje iskustvo je u radu sa decom, mladima i porodicama kroz socijalni rad i sistemsku porodičnu psihoterapiju.

Ispunjava me, inspiriše i motiviše rad sa ljudima. Verujem da kroz bolje upoznavanje sebe razvijamo kapacitete za nošenje sa raznim izazovima koje nam život donosi. Kroz rad sa klijentima ali i svoj lični rad uverila sam se u moć psihoterapije i lekovitost odnosa terapeut-klijent.  Tu sam da zajedno rastemo, razvijamo se, bolje upoznajemo sebe i prevaziđemo prepoznate izazove.

Marina Stanojković

Studije pedagogije završila sam na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a potom nastavila edukaciju iz Sistemske porodične terapije gde sam stekla zvanje porodičnog psihoteraputa. Imam dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima i njihovim porodicama kako u okviru posla kojim se bavim, tako i u privatnoj praksi. Smatram da ragovorom sa osobama kojima je podrška u toku njihovog razvoja potrebna, pomažem da bolje razumeju svoje unutrašnje procese i idu dalje putem koje žele, ka ostvarivanju njihovih ciljeva. Otvorena sam, komunikativna, spremna da saslušam i dam adekvatnu podršku. 

Hristina Brđović

Završila sam Filozofski fakultet, grupa za psihologiju na univerzitetu u Beogradu. Radno i profesionalno iskustvo sticala sam u vrtiću, školi i od 2001. godine u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Radim kao psiholog, psihoterapeut i interni supervizor na različitim programima koje  ustanova razvija. Završila sam Napredni trening kurs iz Racionalno emocionalno bihejvioralne terapije, ovladala znanjima i veštinama porodičnog psihoterapeuta, sistemske porodične terapije i prošla niz specijalizovanih obuka za Telefonsko savetovanje dece, mladih i odraslih osoba. Imam preko 15 godina terapisjkog iskustva u radu sa decom, mladima i porodicama sa traumatskim iskustvom i svojim znanjem i iskustvom mogu da dam potrebnu individualnu i porodičnu podršku za lični i sistemski razvoj. 

Lidija Marković

Psiholog sam  i porodični psihoterapeut. Splet okolonosti me je doveo da radim u domu za decu bez roditeljskog staranja, ali je to veoma brzo postao moj izbor. Raditi sa mladima je šansa da  ceo život učimo i  razvijamo se. Takođe sam, od osnivanja  Nacionalne dečje linije, radila kao telefonski savetnik. Naučila sam kolika je odgovornost nas odraslih za dobrobit dece i koliko je važno pružiti im podršku u odrastanju. Takođe sam shvatila da su deca i mladi vrlo kompetentni. Ako im, kroz odnos u kome se  osećaju poštovano i prihvaćeno damo šansu, moći će da otkrivaju i razvijaju najbolji deo sebe. 

Saša Birta

Završio sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i edukacije iz geštalt psihoterapije,  Imam višegodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima, kao i iskustvo u radu sa ranjivim i osetljivim kategorijama klijenata. U svom radu i pristupu, preko zainteresovanog i pažljivog slušanja i uspostavljanja kontakta, nastojim da svoje klijente podržavam na putu povezivanja odvojenih fragmenata životnih doživljaja i formiranja stabilnijih  figura iskustva. Na taj način dajem podršku mladima na putu ka odgovornom odrastanju.

Jelena Radovanović

Osnovne studije psihologije završila sam na Filozofskom fakultetu, a potom nastavila dalje usavršavanje na edukaciji iz Sistemske porodične terapije, kao i na edukaciji iz racionalno-emocionalno bihejvioralne terapije. Posebno interesovanje i dugogodišnje iskustvo imam u radu sa decom, mladima i porodicama sa traumatskim iskustvom. Iskreno verujem da uz podršku u teškim trenucima i odnos podržavanja svaka osoba može da nastavi dalje i iskoristi svoje potencijale kako bi joj život bio prijatniji i bolji. 
Želiš da zakažeš online savetovanje?

Klikom na dugme ispod otvoriće ti se stranica sa raspoloživim terminima sa savetnikom
sa kojim možeš organizovati online sesiju i saznati odgovore na pitanja koja te zanimaju ili muče.

Zakaži savetovanje